Hamlet/Teater på Kronborgs slott


FattigmansHamlet

Detta är så urbota dumt gjort att det är svårt att finna ord för att beskriva eländet.

Jag som aldrig varit på Kronborg såg fram emot en klassiskt bearbetad Hamlet, med de bästa skådespelare som går att uppbringa, d v s engelska aktörer.
Här fick jag nöja mig med Sydafrikanska och inte nog med det, männen spelade även de kvinnliga rollerna. Modernt så det förslår men verkligen inte i min smak.
Jo, jag vet att de gjorde så på Shakespears tid, men nu är det 2022 då det behövs fler kvinnliga skådespelare på scenen. Fast i feminismens tidevarv och politiskt korrekthet så är det så här det ser ut idag. Tråkigt så det förslår och blir över.

Uppsättningen börjar i mitten av pjäsen med de 6 skådespelarnas upptåg om vem som ska spela vilka roller. Redan här säger någon av skådespelarna att han inte kan spela kvinna då han börjar få skägg.

Hela första akten är en pina att genomlida, det är så högtravande så att man tappar lusten för att vilja följa dramat, fast Shakespeare hör till mina favoritdramatiker.

Andra akten bjuder på en del lustiga replikskiftningar och där några skådespelare får till det i deras agerande. Men då regissören inte förstått att dramat ska spelas på slottet istället för att bygga upp en liten fjantig scen, som om det vore en fattig fri grupp och där det hela utspelar sig på ett skepp så blir uppsättningen helt ointressant.

Foto Bo Nyman

Av William Shakespeare. Regi och scenografi Frederick William Abrahamse. Medverkande Marcel Meyer, Michael Richard, Lungile Lallie, Tailyn Ramsamy, Jeremy Richard och Matthew Baldwin.

Kronborg, Helsingör, t o m 7/8.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s