Bullet Train/Film


MM

Man flörtar vilt med flera kända filmer som Kill Bill, Staying Alive, Pulp Fiction och andra. Men det gör inte detta till någon sevärd film. Dessutom är den alldeles för lång.

Här är det en vild tågjakt som är så orealistisk att den stundtals blir både kul och underhållande, men det grova våldet gör den samtidigt osmaklig.

Brad Pitt spelar en disträ urban hippie som ska ta sig an ett uppdrag på ett snabbgående tåg. På tåget finns kontraktsmördare med dödliga uppdrag. Ladybug är Pitts kodnamn. Det tror han ska föra lycka med sig, men redan i inledningsscenerna snubblar han rejält. Han talar mycket och ofta om karmalagen då han måste hantera dessa yrkesmördare. Men ingen fattar vad han pratar om och frågan är om han själv gör det.

Filmens två timmar ruskar om en rejält på detta tåg på väg mot Osaka från Tokyo. På höghastighetståget hinner flera personer bli både slaktade och stympade. Vissa scener är så äckliga att jag var tvungen att titta ner. Men där fanns även viss komik i replikföringen och på sättet som våldet hanteras. Det går att man småskrattar emellanåt.

Regi David Leitch. Medv Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Sandra Bullock, Brian Tyree-Henry, Hiroyuki Sanada, Michael Shannon, m fl.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s