Den nakna sanningen/Bok av Angela Ahola


Insiktsfullt om otrohet

Angela Ahola har täckt in allt vad man kan tänka sig om otrohet. Jag kan inte se att någonting saknas. Fast det beror på ens ålder, erfarenheter och var i livet man befinner sig.

Angela har utgått från sin egen besvikelse då hon blev bedragen av sin man. Hon delar med sig om de tragiska omständigheterna i flera kapitel. Hennes kommentarer kommer in mellan de intervjuades otrohetsskandaler. Där får vi reda på om hur de har handskats med att vara otrogna.

Att vara helt trogen under flera år i ett förhållande är få förunnat. Många lockas av spänningen att vara med någon ny partner. Det kan handla om en ren erövning, vad en annan person gillar sexuellt, att personen har en annan kropp än ens partner. Om man kan få uppleva något som man inte kan eller vågar göra med sin partner. Eller ett steg upp i hierarkin inom ett jobb.

Otrohet kan vara speciellt smärtsamt för familjer, ska de stanna i sitt förhållande eller lämna för någon annan, som de har bättre sex med. Eller fortsätta smyga sidan om. Många tilltalas av det senare.

I boken får vi följa paret Vera och Joar om hur de handskas med sitt förhållande. Joar tycker hans fru är för krävande sexuellt och blir ofta irriterad av det. Han söker sig istället till Heidi, en jobbkompis. De får snart ett häftigt sexliv tillsammans. Joar pendlar mellan Heidi och sin fru Vera och vet inte vem han ska välja. Han har även sina barn att tänka på. Vera är mer den trogna typen som vill stanna och rädda deras familj.

Kvinnor i familj verkar mer trogna och vill inte riskera ett bra förhållande, för att ha tillfällig sex. Det är min erfarenhet.

För mig fann jag inget nytt, men jag har arbetet mycket med dessa frågor under flera år.

Jag tror säkert att många yngre människor kan finna guldkorn och hjälp. Om hur de ska tackla sin situation om de blir lämnade, eller själva vilja bryta sin otrohet.

Angela Ahola har ett lättförståeligt språk som tilltalar. Även om hon är doktor i psykologi, så blir det aldrig tungt eller svårbegripligt. Det här kan alla ta till sig.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s