The Farewell Show with Jerry Williams


MMM
För lite Jerry och för mycket teater
Malmö Arena 

The Farewell Show börjar saggigt och trist med att skådespelarna Malena Laszlo, Marie Robertson och Anna Sise står och pratar om gamla Jerryminnen med Malmö Arena som backprojektor.

Om det är för att Jerry Williams blivit 70 som han lämnar över mycket av The Farewell Show till sina medartister låter jag vara osagt, men det blir inte lika intressant som tidigare shower där han varit ensam sångare på scenen.

Visst är skådespelarna Malena Laszlo, Marie Robertsonoch Anna Sise duktiga på att sjunga och agera men här borde deras framträdanden skurits ner rejält. Likaså de patetiska vänsterscenerna om att Stalin var en pappa och annat fjant om 1960/70-talet.

Det är Jerka vi kommit för att se men han kommer in för sällan mellan de olika shownummerna. Men då han väl äntrar scenen är han i fin form. Vi får höra I Can Jive, Did I Tell You, Keep On, Who´s Gonna Follow You Home och flera andra av hans bästa låtar.

Störst intryck gör Jerry Williams med John LennonWorking Class Hero och Ted StrömsVintersaga. Då är Jerry känslig och innerlig i sina uttryck.

När Jerry river av sina hits och småpratar om sin tid som artist är det kul och mycket underhållande. 

jerrywilliams13Skådespelare: Malena Laszlo, Marie Robertson och Anna Sise
Bas: Anders Kotz, Gitarr och kör: Matte Lagerwall, Gitarr: Janne Oldaeus, Keyboard och musical director: Svante Persson, Trummor: Nicci Notini Wallin, Slagverk: Pablo Cepeda, Fiol: Mira Fridholm, Saxofon: Wojtek Goral och Tomas Jonsson, Trumpet:Martin Lood och Stefan Persson, Trombon: Magnus Wiklund, Kör: Per-Erik Domargård och Ingela Olson, Dans och koreografi: Bianca Fernström och sex dansare. Den 4 okt 2013

3 reaktioner till “The Farewell Show with Jerry Williams

  1. Figuren bakom denna hjälpklasskria ventilerar sina högst privata åsikter. De kunde han behållt för sig själv, vem är intresserad av dem. Patetiskt och pinsamt.

    Gilla

    1. Det är så professionell kritik fungerar K F N Segersaell. Att inte känna till det är ”Patetiskt och pinsamt”. Men har man gått i hjälpklass så kan jag förstå om du missat det.

      Gilla

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s