Tommy Körberg/Musikkonsert


MMM
Tommy Körberg möter Malmö SymfoniOrkester

Inför ett fullsatt konserthus höll Tommy Körberg hov på ett familjärt och bitvis underhållande sätt.

Han inleder med publiksäkra Fattig bonddräng för att sedan gå vidare med lite mer udda låtar från sin repertoar. Mellan sångerna skojar Tommy friskt om olika religioner, men det hade varit ännu roligare om han även vågat driva med islam. Men det gör ju ingen politiskt korrekt artist i Sverige.

Innan paus fick vi en av höjdpunkterna, Stad i ljus. Där visade Tommy Körberg att han fortfarande är en sångare att räkna med.

I kompbandet ingick Jojje Wadenius, som bland annat kompat Paul Simon, men Jojje fick tyvärr inte bevisa vilken begåvad gitarrist han är.
Istället blev det pianisten Carl Flemsten som visa framfötterna.

I extranumret Anthem från Chess erinrade jag mig om hur nervös Tommy Körberg var på världspremiären i London. Men det gick minst lika bra nu som då. Det blev ett värdigt avslut där Kammarkören och den mäktiga symfoniorkestern bidrog för fullt. tommykorbergMalmö SymfoniOrkester, Hans Ek dirigent, Kompband Piano, Carl Flemsten, Bas, Fredrik Jonsson, Trummor, André Ferrari, Gitarr, Jojje Wadenius, Kammarkören vid Musikhögskolan i Malmö under ledning av Mats Paulson, Den 8 nov 2014 på Malmö Konserthus

En tanke på “Tommy Körberg/Musikkonsert

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s