MMM
Albert Camus kända novell 
Främlingen har filmatiserats. Men den skildras inte så som jag minns boken, med dess existentiella problematik. 

Den före detta majoren, men numera skolläraren Daru, (Viggo Mortensen) får besök av en ryttare som levererar en namnlös arab, som dödat sin kusin. Det är mitt under skoltid och Daru vet inte hur han ska tackla sitt nya problem. Daru har fått order om att han ska ta med sig araben till en närliggande by och överlämna honom där. Men det motsätter sig Daru. Detta medför komplikationer som mynnar ut i att välja sida, där moral och ansvar kämpar inom Daru. Det får ödesdigra följder.

Det blir en ökenvandring genom branta berg, höga och djupa dalar. Möten med militärer och banditer, men det vill sig ändå inte riktigt med denna filmatisering. Far from Men har blivit en ordinär västern.

Regi David Oelhoffen. Skådespelare Viggo Mortensen, Reda Kateb, Djemel Barek, Vincent Martin,m fl