She’s funny that way/Film


MMM
Välgjord förväxlingskomedi

En film för filmälskare som kan sin filmhistoria, men även för de som uppskattar en bra berättad historia.

Förtexterna skvallrar om vilken film det ska bli. Snyggt gjorda och i 40-talsfilmens estetik. Liknande är filmen och det som kallades ”screwball”.
”En sexkomedi utan sexet”, så beskrev den amerikanske filmrecensenten Andrew Sarris denna komediform. Det är spring i dörrar och missförstånden haglar, men vi får skratta och njuta.

Filmen börjar intressant med en ung kvinna (Imogen Poots) som berättar sin solskenshistoria om hur hon blev skådis genom sitt tidigare jobb som eskortflicka.
Där börjar förvecklingarna. Jennifer Aniston spelar en – milt sagt – psykotisk psykiater. Det gör hon fantastiskt bra. Även de andra aktörerna är valda med omsorg. De fyller i varandras repliker på ett dråpligt vis.

Peter Bogdanovich har alltid gjort filmer som är hyllningar till hans egna favoritfilmer och regissörer. Tyvärr har han inte varit lika framgångsrik publikt som bland oss recensenter. Själv håller jag Bogdanovich som en av de mer intressanta filmregissörerna. Sista föreställningen, Paper Moon och Go´dag yxskaft är filmiska fullträffar av Bogdanovich.

Regissör Peter Bogdanovich, Skådespelare Jennifer Aniston, Imogen Poots, Lucy Punch, m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s