Love & Mercy/Amerikansk film


MMM
Insyn i ett popgenis hjärna

Love and Mercy är titellåten på samma album som kom 2005 av Brian Wilson. Det är också han som filmen handlar om. Även om alla Beach Boys karaktärer medverkar. Väl spelat och ganska så lik originalen. 

Brian Wilson var hjärnan i bandet och skrev låtarna som gjorde bandet till storsäljare. Plötsligt tröttnar Brian på hitlåtar och vill börja experimentera. Inget som de andra bröderna ser med blida ögon. De vill se honom fortsätta spotta ut hits. Men Brian får som han vill och endast 21 år gammal får han möjlighet till att producera ett album själv. Det blir till plattan Pet Sounds. Av många ansett som ett av de bästa popalbumen.

Paul Dano är helt fantastiskt lik och underbar som Brian Wilson när han var ung. John Cusack gör honom som den äldre. Lika bra är han och Paul Giamatti som den beryktade psykiatern är obehagligt säker i sin roll.

En spelfilm om hur Brian Wilson betedde sig under sin mest kreativa musikperiod. Tyvärr satte hans paranoida beteende stopp för skapandet under många år. Detta skildras starkt och obehagligt men Brian fick hjälp att komma tillbaka genom en ny flickvän.

Regi Bill Pohland. Medv Paul Dano, John Cusack, Elizabeth Banks, Paul Giamatti, m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s