Phoenix/Tysk film


MMM
En givande film i efterkrigstidens Berlin

Berlin är i spillror och en bil med en skadad kvinna är på väg hem från ett koncentrationsläger. Hon blir stoppad av amerikanska gränsvakter på ett brutalt och känslokallt vis. Detta är upptakten till denna så intressanta film.

Den bandagerade kvinnan får chans till ett nytt ansikte men vill behålla det hon har. Läkaren är oförstående men sångerskan Nelly Lenz vill vara den hon alltid varit. Även om hon blivit skjuten i ansiktet av nazisterna.

Hennes väninna judinnan Lene Winter ser till så att Nelly får ett fint hem och uppasserska och allt vad hon behöver. Men Nelly är besatt av att finna sin älskade, barpianisten Johnny. Lene vill inte det då hon misstänker att Johnny vill åt Nellys stora arv. Men Nelly går sin egen väg för att finna sin Johnny. Det innebär fara för hennes liv, men hon går ödet till mötes.

Man blir förvånad att det fortfarande finns så många ämnen att göra film på om andra världskriget. Här är ett av de bättre försöken.

Regi Christian Petzold, Medv Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Nina Kunzendorf, m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s