The Giver/Amerikansk film


MMMM
Dystopisk samhällsvision 

Det börjar svartvitt, sterilt och med en obehaglig krypande stämning. Allting är perfekt kontrollerat och alla måste röra sig efter givna regler på bestämda klockslag. Man kan inte gå utanför vissa platser. Då kan man tappa kontrollen över sitt liv. 

Detta får Jonas (Brenton Thwaites) som blivit en ”minnesbevarare” att bli nyfiken. Han vill veta vad som finns där i den förbjudna zonen. Men direkt så blir han jagad och han ställs inför ett svårt val i sitt liv.

Jeff Bridges
spelar The Giver inför detta gigantiska uppdrag. Jeff Bridges är också den person som velat göra denna film under flera år. I extramaterialet på dvdn finns en film där Jeffs föräldrar läser manuset som då inte kunde realiseras. Men nu med stjärnor som Meryl Streep och Taylor Swift så har det kanske blivit en bättre film än det var tänkt från början.

Boken är baserad på bästsäljaren med samma namn av Lois Lawry. Hon är själv mycket nöjd med filmatiseringen.

Det har blivit en udda men mycket sevärd sci-fi thriller där även vår svenska Alexander Skarsgård gör en bra roll som den känslokalla fadern. 

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s