Victoria/Film av Sebastian Schipper


MM
Liderligt stycke 

Hyllad film är rena sömnpillret

En ung tjej Victoria (Laia Costa) arbetar på ett café och ikväll har hon dansat loss hela natten. På väg upp i trappan från technoklubben i det nattliga Berlin möter Victoria några berusade män.

Victorias naivitet och omogenhet gör att hon följer med dessa män i den mörka Berlinnatten. Redan här faller filmen. De flesta tjejer skulle direkt inse att med de här typerna gäller det att se upp och cykla hem direkt. Fast Victoria får flera signaler om att nu är det bäst att dra hemåt så stannar hon kvar med dessa dumhuvuden.

Dessa kriminella typer gör bort sig gång på gång i det uppdrag som det senare visar sig att de ska utföra. Det är så tröttsamt att ta del av deras ointressanta nattvandring då man bara vill se dem inburade. Victoria förstår plötsligt vad hon hamnat i och rädslan och uppvaknandet uppenbarar sig. Men då är brottet begått och polisen jagar dem till det bittra slutet.

Hela filmen är enda lång tagning och utspelar sig under en natt. Det märks då här är så mycket onödigt material som borde klippts bort. Karaktärernas stupida samtal får man nog av efter de inledande scenerna. 

Regi Sebastian Schipper, Medv Laia Costa, Frederick Lau m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s