Pawn Sacrifice/DVD


MMMM
Paranoid schackspelare i världsklass

Oavsett om man är intresserad av schack eller inte är det nog svårt att vara oberörd efter att ha sett Pawn Sacrifice. Det är människoödet Bobby Fischer som är så intressant och han räknas som den bäste schackspelaren genom tiderna.

I denna spelfilm där Toby Maguire galant gestaltar Fischer är varje minut givande. Kanske för att den är baserad på en sann historia och att Bobby har så svårt att hantera sina inre demoner. Han brottas med paranoia och schizofreni. Detta får ett ödesdigert slut som är svårt att bevittna.

Det eskalerar i Island där Bobby möter den ryska världsmästaren Boris Spassky 1972. De båda gör upp om världsmästartiteln. Men Fischers nervösa och paranoida sätt håller på att få spelet att avbrytas. Vad som sedan händer är ett genidrag inom schackvärlden. Den blev också kallad århundradets match.

Se den för fascinationen över schack och om hur en människa så totalt uppslukas av detta spel.

I rollerna Tobey Maguire, Live Schreiber m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s