Kvinnan från Brest/Film


MMMM

Viktigt om läkemedelsskandal

Det slarvas rejält om hur man lanserar läkemedel. Vinsten verkar vara viktigare än att rädda liv. I alla fall om man ska tro på denna verklighetsbaserade film.
Kvinnan från Brest bör alla se, men främst våra politiker som kan göra skillnad.

Sidse Babett Knudsen som gjorde sig ett namn i danska succéserien Borgen gestaltar huvudpersonen läkaren Irène Frachon. Det gör Sidse enastående. Hon är verkligen ett med rollen och filmen är både gripande och tänkvärd. 

Irène som är lungspecialist har flera patienter som mår illa av läkemedlet Mediator. En del har även avlidit av detta diabetespreparat.
Skakad av vad Irène ser slår hon larm. Men de ansvariga vill inte lyssna. Kanske för att det bara är kvinnor som tar medlet. Men lungläkaren går vidare och fast belsuten att Mediator ska stoppas!

Vi får följa en dedikerad läkare som gör allt i hennes makt för att inte fler kvinnor ska drabbas av Mediators hemska biverkningar. Det som visas fram gör en lätt tårögd men även förbannad.

Filmen som bygger på boken ”Mediator 150 mg: Combien de morts?” av läkaren Irène Frachon är spännande som en thriller. Filmen är ett måste om man har intresse av att veta hur ekonomin styr de preparat som vi sätter i oss. 

Skådespelare Sidse Babett Knudsen,Benoît Maginel m fl
Regi Emmanuelle Bercot

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s