Superswede/Film


MMM
Vem minns inte Formel 1-föraren Ronnie Peterson. Det skrevs om Ronnie i alla stora tidningar i världen. Han var bland de främsta i denna farliga motorsport.

Tyvärr förolyckades denna sporthjälte redan 1978. Ronnie körde ihjäl sig på Monzabanan i Milano. Med det miste vi en av de största sportfantomerna som världen skådat. Flera av Ronnies Formel 1-vänner vittnar om vilken fantastisk förare han var.

Här finns de alla med och extra kul när de är hemma på George Harrisons gods.

Emerson Fittipaldi, Mario Andretti, Niki Lauda
och Jackie Stewart, var racerförarna på den tiden. Alla instämmer i att Ronnie Peterson var i världsklass och kanske den främsta av dem alla. Även om han aldrig lyckades vinna VM-titeln i Formel 1.

På den tiden körde de med livet som insats. Krockade du gick bilen ihop som ett dragspel. Idag är säkerheten minutiös i bilarna och det är ytterst svårt att man kan köra ihjäl sig.

Ronnie Peterson var från Örebro. Begravningen var som en kungabegravning. Hela Örebro var på plats och de blonda kvinnornas hårsvall lyste ikapp med solen. Även på Ronnies fru Barbro, denna tragiska dag. Hon var helt förkrossad efter Ronnies död och dog tio år senare. Kanske på grund av den stora förlusten av sin hjärtevän.

Regi Henrik Jansson-Schweizer. Medv Nina Kennedy, Emerson Fittipaldi, Mario Andretti, Niki Lauda, Jackie Stewart

En tanke på “Superswede/Film

  1. Även Ronnie precis som Borg, var en stor idol under min uppväxt, vilken grabb var inte febrigt intresserad av häftiga formel 1 bilar? Hans död 1978 i Milano var en tragedi för hela Sverige, en man som mer eller mindre blev en ikon för Sverige på den internationella bilarenan lämnade ett stort hål i många svenska hjärtan.

    Efter tidigare filmer om Lauda och andra stora förare så är det verkligen på tiden att man gjort en film om Ronnie också. Jag ser fram emot att se denna och jag är övertygad om att det blir en filmupplevelse.

    Gillad av 1 person

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s