The Savage Rose & Tivoli Copenhagen Phil/Plænen


MMMM
Fantastiskt bra!

Underbart att se hur vital och levande Anisette är på scenen fortfarande. Tillsammans med Savage Rose och Tivoli Symfoniorkester uträttade Anisette  stordåd. Hennes röst och kroppsspråk var ett på Tivoli.

Trots ösregn och uppstickande paraplyer blev det en oförglömlig afton med denna eminenta symfoniorkester, kultbandet Savage Rose och stjärnan Anisette.

Från min favoritplatta Dödens triumf (som är skriven för baletten med samma namn) fick vi instrumentalstycket Byen Vågner. Perfekt att framföras på Plænen denna fredagskväll med en symfoniorkester. Musiken svävade fram i takt med regndropparna.

I 50 år har Savage Rose varit verksamma men skapade kanske sina bästa album från 1968 och till början av 70-talet. Då var de stapelvara i mina skivbackar. Thomas och Anders Koppel bidrog med deras unika sound som komponister. Nu är Thomas borta och Anders lämnade gruppen 1974.

Utan Anisette inget Savage Rose. Anisette är också den självklara medelpunkten med sin karaktäristiska hesa men inkännande röst. Fast med ett så kompetent band som Savage Rose kan det inte gå fel. Men det är nästan så man önskar att symfoniorkestern ska vara med hädanefter. Så bra var de tillsammans.

01-2017-03857 - The Savage Rose and Tivoli Copenhagen Phil (DK)01-2017-03902 - The Savage Rose and Tivoli Copenhagen Phil (DK)
01-2017-03917 - The Savage Rose and Tivoli Copenhagen Phil (DK)
Foto Rasmus Hansen ©

 Savage Rose, Palle Hjorth (klaver, Hammond-orgel, harmonika), Jacob Falgren (kontrabas, el-bas), Anders Holm (trommer), Rune Kjeldsen (guitar) samt Naja Koppel og Amina Carsce Nissen (kor).

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s