Bobbi Jene/Film


MMM
Inblick i en dansares liv

Bobbi Jene är en ung kvinnlig dansare som lever för att spränga nya gränser inom dansens värld. Fast denna dokumentär handlar minst lika mycket om hur svårt det kan vara att ha ett förhållande på distans.

Bobbi Jene är med i danskompaniet Batshevaen i Tel Aviv. Plötsligt efter tio år vill hon tillbaka till USA och New York. Hennes uppbrott från Israel blir smärtsamt då hon har en yngre pojkvän som hon inte vill lämna. Han å sin sida vill vara kvar i det danskompani som rider på en framgångsvåg.

Kameran följer närgånget Bobbi Jenes dans och privatliv. Vi får en stark känsla av hur hennes vardagsliv och det professionella vävs tillsammans. Hennes längtan av att göra en dansföreställning (som ska sluta med en orgasm där en sandsäck spelar en betydande roll) byggs upp i samtal med hennes mamma. Fast modern har svårt att ta del av se sin dotter naken på en scen. Men danspubliken väntar nyfiket på hennes performance.

Bobbi Jene är vinnare av Bästa film, Bästa foto och Bästa klippning vid Tribeca Film Festival 2017. Det säger en del om filmens kvalitet.

DOKUMENTÄR. Danmark/USA/Israel, 2017. Regi Elvira Lind. Medv Bobbi Jene Smith, Or Schreiber, Ohad Naharin m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s