Fahrenheit 11/9/Film


MMMM
Stark kritik mot USA

Även om jag inte håller med i allt så pekar Moore på väsentliga felaktigheter i det amerikanska samhället. Det allra viktigaste är den oerhörda fattigdom som sprider sig som en farsot. Det är oerhört tragiskt att se ett så rikt land ha så många människor som inte har någonstans att bo eller har mat för dagen.

Michael Moore funderar och ifrågasätter hur det har kunnat bli så som det är i Amerika. Då handlar det inte bara om hans kritik mot Donald Trump utan om hur USA utformats.

Ett fåtal äger makten medan resten har svårt att få sina hushåll att gå ihop. 

Det lilla samhället Flint berövas sitt dricksvatten för att giriga affärsmän ser en chans att kunna göra profit på en ny vattenlinje. Det är både ledsamt och upprörande att se hur fattiga  människor blir sjuka på grund av detta.
Men det allra värsta i sammanhanget är att president Obama inte gör något åt det, fast han tar sig dit och ser eländet. Han går i samma ledband som de andra rovkapitalisterna. 

Många tankar väcks och ens vrede kommer lätt upp till ytan när man ser hur amerikanska medborgare fråntas sina ägodelar och  rättigheter. 

Regi Michael Moore

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s