Rocketman/Film


MMMM
Musikal på hög nivå

Detta är härligt underhållande och ett uppfriskande grepp att presentera Elton Johns liv och leverne så här explosivt och utlämnande. 

Filmatiseringen är gjord som en musikal och genom att arrangera om Eltons låtar och använda skådespelare i rollerna blir hela Elton Johns livshistoria mer levande.

Taron Egerton är ett fynd i rollen som Elton John. Han gör precis det som krävs för att vi ska tro på honom som Elton John. Han har även en slående likhet.

Eltons musik bubblar fram och minnena snurrar runt i huvudet då jag hör klassikerna från -70-talet. Fantastiskt vilka låtar Elton och hans livskamrat och textskrivare Bernie Taupin har skapat tillsammans.

För mig var det extra intressant att se rockklubbar och ställen som jag besökt i Los Angeles och London. Det var på den berömda rockklubben Troubadour i L A som Elton John slog igenom över en natt. Det börjar trevande med en nervös Elton men när han till slut går loss på pianot så blir publiken totalt överraskad. Den knubbiga lilla killen med glasögonen får hela stället att gunga. Det här är en av de underbaraste scenerna då hela publiken är med.

Även Eltons slitningar med hans föräldrar får sitt kapitel. Det är gripande att ta del av liksom när Elton bestämmer sig för att bli nykter och drogfri.

Vi får följa Elton Johns uppgång och fall fram till idag då han är helt fri från droger och alkohol. Elton John har inte druckit eller tagit droger på 28 år. 

Regi Dexter Fletcher
Skådespelare Taron Egerton, Jamie Bell, Bryce Dallas Howard, Richard Madden

En tanke på “Rocketman/Film

  1. Bra recension o så som jag upplevde filmen också. Väldigt medryckande i skådespel o musik. Tråkigt med familjen men det verkar ordnat sig med både egen o droger. Bra film

    Skickat från min iPhone

    Gillad av 1 person

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s