Prinsen af Egypten/Musikal av Frederica Teater/Det Konglige Teater/Köpenhamn


MMM
Välsjunget och medryckande

Än en gång har Frederica Teater fått en dundersuccé rent publikt, fast scenmässigt har de presterat bättre. Detta är en familjemusikal i det gulligaste laget. 

Vi kastas in i handligen direkt och hela den bibliska berättelsen om Moses rullas fram. Fast det här blir mer förutsägbart än intressant. Men så är det också en Disneyversion och helt gjord för familjen. Fast flera barn skruvade på sig och de tyckte nog som jag, att flera scener var för utdragna och mer uppvisning, än förde handlingen framåt.

Här finns en del spektakulära scener, som när Moses delar havet och en del av publiken åker med i delningen. Då var det stora applåder. 

Diluckshan Jeyaratn som Moses sjöng helt fantastiskt och det var en fröjd att lyssna på hans utdragna och höga toner. Samspelet mellan honom och Lars Mølsted som Farao hör till de minnesvärda ögonblicken. Hela ensemblen jobbar på bra och sjunger säkert. Koreografin av Lynne Kurdziel är välgjord och det dansas bra i de medryckande scenerna.

Scenograf Kevin Depinet har skapat ett rum på Det Konglige som upptar scenen på ett förtjänstfullt vis och inget lämnas åt slumpen.

Intressant att lilla Fredrica Teater lyckats få Världspremiär och nu ska musikalen vidare till West End i London 2020. Grattis till det!

Fast det här dramat tar inte tag i mig som exempelvis Tarzan gjorde på Frederica Teater. Prinsen af Egypten är god nog som familjeunderhållning och för stunden, men för oss äldre lämnar den inte så många bestående ögonblick eller avtryck.  

038-1030x687-1030x687Premär den 21 juni 2019
Musik och text Stephen Schwartz, Manus Philip Lazebnik
Resident director Bjørg Gamst, Scenograf Kevin Depinet, Koreograf Lynne Kurdziel Formato. Medv Diluckshan Jeyaratn, Lars Mølsted, Nadia Abraham, Kristine Yde m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s