Robes of Silk Feet of Clay/Bok


Avslöjande läsning med mervärde

När Judith Bourque utbildade sig till lärare inom Transcendental Meditation hade hon samtidigt ett sexuellt förhållande med rörelsens guru, Maharishi Mahesh Yogi. 

På kvällarna smög hon in till Maharishi efter hans överenskommelse.

Detta kan tyckas som att det är en bok i ren spekulation för att skada TM-rörelsen, men det är tvärt om. Judith Bourque har lagt sig vinn om att på ett tydligt och klart vis förklara hur hon upplevde situationen. Hon visar tydlig tacksamhet mot att hon fått träffa Maharishi och lärt sig att meditera.

Vi får följa Judith sedan hon först kom i kontakt med TM-rörelsen, 1968.
Efter att ha lyssnat på ett föredrag och blivit initierad och praktiserat TM-tekniken bestämde Judith sig för att utbilda sig till lärare inom Transcendental Meditation.

Färden gick till Indien och Himalayas där hon bodde på ett Ashram tillsammans med andra meditationsutövare. Väl där etablerades en nära och intim relation med Maharishi. Året var 1970. Några år efter att Beatles, Donovan och celebriteter som skådespelerskan Mia Farrow varit där. Mia påstod att Maharishi gjorde närmanden mot henne vilket gjorde henne mycket upprörd.

Judith vill i boken visa på att Maharishi var en man som alla andra. Med både sexuell och andlig lust. Flera år efter sin död kom Maharishi i en dröm till Judith. Där bad han Judith att berätta om deras sexliv för omvärlden. På det sättet kunde han bli totalt fri. Utan lögner om att han enbart var en helig munk och inte hade längtan till kvinnor.

I denna andra utgåva är det tillagt en del kapitel som inte kom med i Judiths första utgåva. Boken är nu komplett med allt som behövde berättas om Judiths andliga resa och hennes relation till Maharishi. Robes of Silk Feet of Clay finns även som ljudbok. 

9781982621896
Judith med Maharishi 1970 och 22 år gammal. 

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s