Push/Film


MMMM
En husrysare som alla bör se!

Fredrik Gertten är tillbaka och det med besked! Denna film är viktig för oss alla. Speciellt vi som hyr vår bostad. 

Det nya guldet är att investera i husinköp. Man köper upp nerslitna hus i citykärnan. Renoverar dem till hyrespriser, som få kan betala. Om ens någon, med normala löner. Kvar blir öde hus som står tomma. Det gör att vår citykärna förfaller och ser ut som en spökstad.

Många som bor utomlands har investerat i dessa husköp för att det ska generera stora avkastningar. För de som tvingas bo i de gamla husen blir det svårt att få tag i ansvariga när det gäller reparation och dylikt. Push visar på skrämmande förfall. Det är svårt att ta till sig att det får gå till på detta sätt. Här borde man lagstadga!

Gentrifiering kallas det när man låter hus förfalla, lyxrenoverar och höjer hyrorna hutlöst. Stadskärnor urholkas och hela kvarter byter skepnad. Liksom de människor som tidigare bott där. De kastas ut till intigheten och får klara sig bäst fan de kan. Här får vi möta människor från olika världsdelar. De vittnar om hur deras kvarter har blivit förändrade till det sämre och rent av till oigenkännlighet.

FNs rapportör i bostadsfrågor, Leilani Farha har huvudrollen i filmen. Hon åker runt och intervjuar de boende som drabbats. Genom det försöker hon påverka regeringar och beslutsfattare. Leilani går helhjärtat in för sitt arbete. Det är en liten ljusning i det mörka bostadseländet.

Fredrik Gertten fortsätter med sitt livsviktiga arbete. Att föra fram orättvisor som försämrar för den stora massan, men som ger de rika ett ännu större övertag. 

Regi och manus Fredrik Gertten
Medverkande Leilani Farha, Joseph Stiglitz, Saskia Sassen, Roberto Saviano m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s