Push/Film


MMMM
En husrysare som alla bör se!

Fredrik Gertten är tillbaka och det med besked! Denna film är viktig för oss alla och speciellt vi som hyr vår bostad. 

Det nya guldet är att investera i husinköp. Man köper upp nerslitna hus i citykärnan och renoverar dem till hyrespriser som få kan betala. Om ens någon med normala löner. Kvar blir öde hus som står tomma och vår citykärna förfaller och ser ut som en spökstad.

Många som bor utomlands har investerat i dessa husköp för att det ska generera stora avkastningar. De som tvingas bo i de gamla husen har det svårt att få tag i ansvariga när det gäller reperation och dylikt. Filmen visar på skrämmande förfall och det är svårt att ta till sig att det får gå till på detta sätt. Här borde man lagstadga!

Gentrifiering kallas det när man låter hus förfalla, lyxrenoverar och höjer hyrorna väsentligt. Stadskärnor urholkas och hela kvarter byter skepnad. Liksom de människor som tidigare bott där. De kastas ut till intigheten och får klara sig bäst fan de kan. I filmen får vi möta olika människor från olika världsdelar som vittnar om hur deras kvarter har blivit förändrade till det sämre och till oigenkännlighet.

FNs rapportör i bostadsfrågor Leilani Farha har huvudrollen i filmen. Hon åker runt och intervjuar de boende som drabbats och försöker påverka regeringar och beslutsfattare. Leilani gör ett gott och ärligt arbete för att få till en förändring och hon går helhjärtat in för sitt arbete. Det är en ljusning i det mörka bostadseländet.

Fredrik Gertten fortsätter med sitt livsviktiga arbete att föra fram orättvisor som försämrar för den stora massan men som ger de rika ett ännu större överflöde. 

Regi och manus Fredrik Gertten
Medverkande Leilani Farha, Joseph Stiglitz, Saskia Sassen, Roberto Saviano m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s