Atlantis/Musikal i Köpenhamn


MMMM

Rappt och underhållande!

Musikalen öppnar starkt med fullt ös av de medverkande till den medryckande musiken av kompositören Peter Spies. Vi kastas direkt in i handligen om den högtstående kulturen på den sjunkna och mytomspunna ön, Atlantis.

Det här är som Robin Hood eller någon annan riddarsaga. Här är inte en död minut. Allting sker i ett rungande tempo. Men det är just så det ska göras för att få publiken entusistisk.

Alla medverkande är på topp, både sångmässigt och i sitt agerande. Det är starka körpartier blandat med vidunderliga soloprestationer. Till det väldansade och koreografiskt snygga partier. Man häpnar hur välsjunget och inlevelsefullt det görs. Det får publiken att agera kraftfullt med applåder och visslingar.

Musiken ligger i linje med Andrew Lloyd Webber. Jag kommer att tänka på både Jesus Christ Superstar och Phantom of the Opera. Peter Spies referenser är väldigt tydliga, men ändå har Peter skapat helt egna melodislingor. Här finns inga örhängen men musiken och sången är njutbar rakt igenom.

Peter Spies har verkligen uträttat stordåd med sin musikskapelse. Det här är femte gången som musikalen sätts upp. Första premiären var redan 1993 på Bellevue Teatret i Klampenborg. Efter stor press-och publiksuccé fortsatte de till Østre Gasværk Teater. Här gick den 173 utsålda föreställningar mellan 1994-95.

Premiär den 10 september på Tivolis koncertsal i Köpenhamn.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s