Bergman Island/Film


MM
En Arty Fartyfilm, som knappast tillför Bergmankännare något extra.

Varför väljer man att göra en sådan här film? Där det enbart handlar om ens egen fascination av fenomenet Ingmar Bergman. Men där det inte tillför någon utomstående någonting av värde.

Detta egotrippade projekt är skapat av franska regissören Mia Hansen-Løve. Med vördnad beträder hennes karaktär Chris Fårö och de platser där Ingmar arbetat och skapat flera av sina filmer. Chris, spelad av Vicky Krieps, är så full av respekt att hennes egen kreativitet hämmas. Hennes man Tony, spelad av Tim Roth försöker få henne att framhäva sin skaparlust.

Till slut berättar Chris om sin manuside, som är så torftig och andefattig, att jag har svårt att sitta kvar i biosalongen.

Det har blivit som ett färgglatt vykort från Fårö, med vinklar och vrår, från Bergmans hus och platser. Det räcker inte för att en långfilm ska bli intressant. Här krävs mer tankearbete, för att fånga en publiks intresse.

Manus & regi Mia Hansen-Løve, Medv Vicky Krieps, Tim Roth, Mia Wasikowska, Anders Danielsen Lie, Joel Spira, Hampus Nordenson, Stig Björkman m fl.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s