Sundown/Film


MMMM

Starkt om utanförskap

Den här filmen är svår att förklara, mer än att det är ett måste för den filosofiskt sinnande.

Tim Roth spelar en alienerad person som med sin syster (Charlotte Gainsbourg) och hennes barn är på en semester i Acapulco. Han är helt frånvarande då de möts av budet att deras moder dött. Systern med barn flyger hem men Neil väljer att stanna kvar.

Sundown är en film om existentiella frågor vilket gör den verkligt intressant. Vad är det Neil vill med sitt liv och varför väljer han att stanna kvar i Acapulco ? Har han kommit till insikt om att livet kan bara levas en dag i taget och att pengar inte spelar någon roll längre? Neil är nämligen på väg att ge upp en stor förmögenhet som kommer i hans väg.

Att ha en kvinna att ha sex med, sitta i solskenet vid havet och dricka öl kan låta torftigt, men man förstår att för Neil är det frågan om så mycket mer. Han vill inte bli besvärad av sin omgivning utan bara göra det som känns rätt för dagen.

En mycket tankfull film som är värd att se flera gånger. Både för huvudrollsinnehavarens superba prestation om frågorna, Vem är jag, vad har jag gjort med mitt liv och vad vill jag göra resten av mitt liv. Se den och förundras!

Regi Michel Franco, Skådespelare Tim Roth, Charlotte Gainsbourg, Samuel Bottomley, Monica Del Carmen, Iazua Larios m fl.

2 reaktioner till “Sundown/Film

  1. ”Låt de döda begrava sina döda.” Hela atmosfären och historien påminner som sagt mycket om Alain Tanners intressanta film ”I den vita staden” (1983) om en strandad sjöman i Lissabon, kan också rekommenderas likaledes.

    Gillad av 1 person

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s