Kungen av Luftslottet/Bok


Stefan Berg slår till med en ny Malmöbok. Hans debut Kärlek & Rock´n´Roll gav mersmak. Nu är det en kärlekshistoria i Stalkermiljö. Både hemskt och intressant.

Stefans alter ego Max Hartman har hamnat i en personlig kris med sin kvinna och träffar då en yngre kvinna. Det blir upptakten till en dramatiskt otäck historia där antagonisten Kent börja förfölja Max på de mest vidriga sätt. En psykopats sätt att hävda sig i underläge.

Är man Malmöbo och umgåtts i dess kulturkretsar så känner man ingen flera namn, om än fingerade, samt platser där Max med bihang rör sig. Även det som berättas kan härledas till Stefan Berg.

Jag tackar min Gud att jag inte fått uppleva det som Max får gå igenom med Kent, men här finns även positiva saker som Max genomgår. Som hans stunder med Bella.

Stefans språk flyter på bra men stundtals lite stillastående i berättelsen. Jag hade önskat mig lite mer spänning och handling där det går på tomgång, och inget nämnvärt händer. Fast som helhet så håller boken en jämn kvalitet.

I slutet stegras spänningen och då uppgörelsen kommer mellan Max och Kent blev jag helt matt. Ett så oväntat slut väger upp allt det elände som de båda fått genomlida. En slags försoning i något som skulle kunnat sluta mycket illa, för de båda dokumentärfilmarna.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s