Där kräftorna sjunger/Film


MMM

Gripande berättelse fallerar

Det här kunde ha blivit mycket bra, men något gick fel på vägen, då man ville överföra den bästsäljande boken till en filmatisering.

Vi får följa en familj som bor i träskmarkerna i North Carolina. Vardagen präglas av en försupen man som slår både hustrun och barnen. De rymmer så småningom och plötsligt så står ena dottern Kya kvar. Hon väljer att bo kvar då även fadern försvinner.

I byn blir hon kallad Träskflickan där hon kommer i sina trasiga kläder och barfota. Skolan struntar hon i då hon blir mobbad och utstött. Hemma börjar hon studera djur och växter och är så begåvad att hon kan teckna av dem. Kya möter en ung kille som hon blir förtjust i och som uppmuntrar henne att försöka sälja sina teckningar till något förlag. Innan dess råkar hon ut för två stora besvikelser och en slutar på ett brådstörtat vis.

Under filmens gång känner jag att något fattas i denna hjärtskärande historia. Då jag inte läst boken så kan jag inte säga vad, mer än att jag lämnar salongen med en otillfredsställande känsla om hur filmens manus och regi är konstruerat.

Regi Olivia Newman Medv Daisy Edgar-Jones, David Strathairn, Taylor John-Smith, Michael Hyatt, Sterling Macer Jr m fl.

En tanke på “Där kräftorna sjunger/Film

  1. Ja ligger något i det, kände oxå någon känsla av att det fattades något. Om jag hade läst boken hade kanske filmen gett mig en mer fyllighet, försökte läsa boken men den var för seg och omständigt skriven så jag gav upp.
    Naturen var fantastisk, kunde inte låta bli att drömma mig bort till resor jag gjort med liknande natur.

    Gilla

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s