Dagsvärst/Bok


Rasmus Dahlstedt beskriver sig själv så här, ”Skådespelare, skribent och spektakelmakare. Programledare för Antipodden.” Det är nog så sant och själv har jag tidigare sett honom agera i Visselblåsaren.

Nu har jag tagit mig an hans bok Dagsvärst, med limerickar och dagens dikt.

Det är aktuella händelser där Rasmus på sitt säregna vis fyller i vad som fattas av en händelsebeskrivning i våra medier. Ofta med en avväpnande humor och sunt förnuft.

Det rimmas på vers och så som det tidigare kunde vara på trycksvärta i diverse tidningar. Fränt, fräckt och roligt. Rasmus formulerar det själv så här, ”På dagsvärsta vis ska jag peta i karbunklar, med allvar och humor skildra vad jag sett. Det uppvägs av att de andra fördunklar….Mitt stoff är alltså verklighetens lera”

Det är i den traditionen som Dahlstedt skriver och med blandat resultat. Det blir både ris och ros, genom att det är krävande så som dessa funderingar är skrivna. Fast tänkvärt och träffsäkert, om vad som hände i Sverige, 2021.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s