Mrs. Harris Goes to Paris/Film


MMM

Lättsamt och underhållande

Det här är roligt på ett avväpnande sätt, den engelska hjälpredan får plötsligt för sig, att hon ska inhandla en haute coutureklänning, från Christian Dior i Paris.

Med sina hopsparande slantar från flera jobb hos överklassen i London (som städerska) och en penningvinst, lyckas hon ta sig till Paris. Redan vid ankomsten börjar kaoset och förvirringen för Mrs Harris. Just att hon kallar sig Mrs Harris får också sin förklaring.

Lesley Manville är underbar i sin roll som den vänlige och förstående städerskan Ada Harris, som vill alla väl. Väl i Paris förstår hon varken etiketter eller hur man uppför sig inför noblessen, men det lockar till komiska poäng, och hon vinner på sin charm.

Isabelle Huppert, som den stränga chefen hos Christian Dior, får inte Ada att krympa, utan tvärt om, hon får till ett upprop om hur man kan förändra Diors kollektion och arbetsmöjligheter.

På köpet träffar hon på en markis, Lambert Wilson, som visar henne respekt, fast hon inte tillhör eliten.

Det har blivit till en film som är kul för stunden. Se den och förundras.

Regi Anthony Fabian
Skådespelare Jason Isaacs, Lambert Wilson, Lesley Manville, Anna Chancellor m fl.

En tanke på “Mrs. Harris Goes to Paris/Film

  1. Det är svårt att inte associera till ”Mary Poppins” med denna ständigt pigga, förtrollande hjälpreda, som gärna röjer och reder upp lite varstans på sin väg. Över huvud väldigt mycket av den sortens livsglada, familjevänliga 1960-talsfilm, men med nypa extra socker i bakverket, som gör den ganska ytligt feel-good-överambitiös. Det är svårt att söka återskapa 1960-talets positiva filmanda när det inte längre är 1960-tal. Men det är ändå trevligt att se en dylik vänlig och positivt formad film.

    Gillad av 1 person

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s