Jennifer Saxell med band/Medley i Malmö


MMM

Jennifer Saxell hade sin första spelning i Malmö, samtidigt som hon släpper sitt senaste album, Let´s Talk About Me. Det albumet är suveränt, det kan jag tyvärr inte säga om hela hennes show.

Jennifer inleder med ett akustiskt set, som gör mig sömnig. Tillsammans med Petra Kvist på fiol och Thomas Larsen på akustisk gitarr kör de ett alldeles för långt set, innan det blir paus. Visst var trion duktig men det blir trist i längden med enbart tre musiker på akustiska instrument.

Efter pausen så kommer lyftet som jag längtat efter. Med ett sjumannaband kör Jennifer igång med Devils Radio. Öppningslåten från senaste albumet. Här kommer Jennifer verkligen till sin rätt. Med sin kanadensiska väna röst och ett band som svänger rejält. Deras Americanamusik får igång alla i lokalen. Någon börjar dansa inför den sittande publiken. Det är så ett liveband bör vara.

Jennifer är bördig från Vancouver, men bor sedan länge i Skåne och pratar bra svenska. Ändå ville hon envisas med att tala på engelska denna kväll.

Jennifer sjöng alla låtarna från det nya albumet. Här finns så många underbara låtar och Jennifer har skrivet dem själv. Vi fick även en del covers som Jennifer sjöng med den äran.

Den som gjorde starkast intryck var Barry McGuries dunderhit från -60-talet, Eve of Destruction, som Jennifer släppt på cd. Den gör Jennifer så autentisk att kompositören P.F. Sloan säkert skulle vara nöjd. Nu hoppas vi på fler spelningar med Jennifer och hennes kompetenta band. Där finns en enorm potential.

Jennifer Saxell med Petra Kvist på fiol, sång och munspel samt Thomas Larsen på gitarr och sång.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s