Andra akten/Film


MM

Med aktörer som Rolf Lassgård och Lena Olin väcks ett naturligt intresse för att se denna film, men tyvärr så är det enbart det som gör filmen intressant.

Ämnet att skildra en manlig åldrande skådespelare slarvas bort och blir ett försök till en må bra-film.

Harald Skoog är skådespelare på Dramaten, en dag ramlar han så han behöver långvarig vård. Fysioterapeuten Eva blir hans dagliga stöd för Haralds rehabilitering. Bokstavligen talat, då Harald kräver att Eva även ska hjälpa honom med hans inlärning av text till pjäsen, Cyrano de Bergerac.

Rolf spelar upp den berömda skådespelarens alla divalater på ett förnämligt vis. Lena Olin som den mjuka och vårdande terapeuten får Harald att släppa sitt försvar att domdera och bullra, som den skådespelare han är.

Sakta men säkert finner de båda övergivna människorna varandra då båda släpper taget och vågar närma sig varandra. Fast under filmens gång så går den ofta på tomgång. Här finns inget riktigt intressant som berättas. Det blir mest snygga bilder och lite som en turistfilm om Stockholm och Dramaten.

Regi Mårten Klingberg, I rollerna Lena Olin, Rolf Lassgård, Lars Väringer, Anneli Martini, Charlie Gustafsson, Görel Crona m fl.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s