Förfalskaren/Film


MM

Ingen nerv eller spänning

Tyska filmer brukar vara mycket sevärda, men det här är ett mellanting. Ämnet är intressant men skådespelarmässigt tveksamt. Det är mer teater än äkta och trovärdigt spel. Det berör inte på det sätt som en sådan här film borde göra.

En judisk man på 21 år blir en skicklig passförfalskare, vilket räddar livet på flera judar under slutet av andra världskriget. Valet av huvudrollen är felaktigt, man har svårt att ta honom på allvar. Hans ständiga flinande gör honom inte trovärdig i rollen som en jagad passförfalskare med döden runt husknuten. Med Gestapo efter sig borde han inte agerat så naivt, vilket även hans kamrater gör.

Tanken är god men det här räcker inte. Se istället den tyska filmen, Fallet Collini, som denna månad visas på Svt Play.

Regi Maggie Peren | Skådespelare Luc Feit, Jeanne Werner, Adrien Papritz, Louis Hofmann, Jonathan Berlin, Luna Wedler, Nina Gummich, Marc Limpach, André Jung, Yotam Ishay, Anouk Elias, Thomas Gräßle, Jochanah Mahnke, Valentin Mirow, Anselm Juhani Müllerschön, Dorothée Neff, Sina Reiß, Philippe Thelen, Konstantin Moreth, Géraldine Raths

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s