Eight Days A Week/Amerikansk dokumentär


MMM
Ordinärt berättad 
dokumentär

Man förväntar sig mer från en så rutinerad regissör som Ron Howard. Ron visar enbart fram gamla journalfilmer då Beatles gjorde sina första Amerikabesök. Visst är det kul att minnas och bli nostalgisk. Men det räcker inte för en långfilm. 

Här är insprängt intervjuer med Ringo Starr och Paul McCartney och de som var med under de hektiska åren. Det är det mest intressanta. De andra klippen har de flesta sett tidigare och är väl medvetna om. Klippet på en ung Sigourney Weaver på en Beatleskonsert är kul. Liksom hennes intryck från den tiden. Elvis Costellos tankar om gruppen är också ett intressant inslag.
Ron Howard har satt dokumentären i sitt amerikanska sammanhang med mordet på John F Kennedy, medborgarrättsrörelsen och segrationen. Beatles vägrade spela i Jacksonville om inte segregationen upphävdes på deras konsert. Här bröt Beatles ny mark med den makt de besatt som gigantiska popidoler. Den Beatlesmania som rådde i hela världen är svårslaget för en musikgrupp idag.

För de som är unga och helt missat vem som startade popmusiken är det här guld värt. Vi andra njuter ännu en gång av ett av världens bästa popband. Med låtar som idag är klassiker. 

Regi Ron Howard Medv The Beatles m fl

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s