MMM
År 2009 landade den modiga flygkaptenen Chesley ”Sully” Sullenberger en jumbojet på Hudsonfloden. Alla ombordvarande överlevde och Sully hyllades som en hjälte.

Även om vi vet slutet så är filmen fängslande och gripande rakt igenom. Clint Eastwood vet hur man berättar en historia och han överdriver inte eller lägger till onödiga scener. Vi får en rekonstruktion om hur det gick till då ”Sully” insåg att han inte skulle klara av att flyga tillbaka då två motorer fattat eld. Haverikommission är av en annan orsak och det är här som handlingens driv ligger. Kaptenen tvingas bli offentligt förnedrad efter att först ha hyllats som hjälte. Tom Hanks gestaltar ”Sully” lysande.

En vuxenfilm som vi tyvärr får se för lite av från Hollywood idag. 

Regi Clint Eastwood. Medv Tom Hanks, Aaron Eckhart, Laura Linney