Birgit Nilsson i ord och bild/Bok


Det är en fröjd att läsa Mattias Enns bok om fenomenet Birgit Nilsson. Här finns allt väsentligt om den legendariska sångerskan och även Mattias brevväxling med Birgit. 

Den började efter att Mattias fått chansen som 13-åring att få en operalektion av Birgit,  genom SVTs program Önskefrågan. Det banade väg för Mattias nuvarande yrke som sångare och estradör. Deras brevväxling varade i 20 år.

Boken är full av anekdoter om Birgit Nilsson och är både kul och underhållande. Men här finns minst lika mycket allvar. Att inte ha en far som förstod Birgits seriositet då det gällde hennes sång gjorde att hon fick kämpa på ensam, fast med stöd från sin mamma.

Birgit Nilssons succe´som dramatisk sopran gjorde henne till en av världens främsta operasångare. Hennes längsta publikinklapp varade i 75 minuter!

Mattias har gjort ett gediget arbete och språket flyter på galant. Han skriver med humor och glädje. Genom att ta med tecknaren Anders Svernsjö så blir boken komplett. Ett måste för alla Birgit Nilssonbeundrare. 

bok-birgit

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s