Pig/Film


MMMM

En fantastisk film med Nicolas Cage i toppform!

Det är med glädje man kan konstatera att Nicolas Cage har gjort en av sina bästa rollprestationer i sin filmkarriär. Här som den eftertänksamme krögaren, som flytt livet i storstaden, för det stilla skogslivet.

Rob lever ett enstöringsliv utan tillgång till vare sig dusch eller varmvatten. Han är nöjd med livet tillsammans med sitt tryffelsvin. Borta från all stress och moderniteter tar han dagen som den kommer. Till det lilla han behöver för att överleva säljer han tryffel till en bekants son. Amir kommer flott klädd med en tjusig bil och med en matkorg till Rob för att hämta den så eftertraktade tryffeln, som säljs dyrt på innekrogar i New York.

Plötsligt så rubbas lugnet i skogen då Robs gris blir stulen. Det startar en stark känsloreaktion hos Rob, som älskar sin gris. Rob tvingas till att ta drastiska belsut för att återfå sin gris. Han tar sig till New York för att finna den skyldige. Detta medför besök hos icke önskade personer, vilket till slut leder till den skyldige. Där konfronteras Rob med en gammal affärsbekant som inte alls har Robs buddistiska tankar.

Istället för handgemäng hamnar de i tidigare gemensama känslomässiga upplevelser. Detta leder till ett filosofiskt samtal om vad vi lever för och vad som är väsentligt i världen. Det gör filmen till en tankeväckande och mycket sevärd film.

En moralisk och idéhistorisk frågeställning ställs på sin spets. Vill vi andra väl eller ska vi bara froda vårt ego och låta kapitalet råda.

Regi Michael Sarnoski. Medv Nicolas Cage, Alex Wolff, Adam Arkin m fl.

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s