Lamm/Film


MMM

Märkligt äventyr på Island!

Lamm som redan blivit mycket omtalad fann jag mestadels sömning och långsam, men så plötsligt händer något som fyller mig både med äckel och avsky. En fabel från det karga klimatet som också väcker förvåning och ett visst mått av förståelse.

Filmen saluförs som skräckfilm och det kan man i och för sig kalla den. Varför ska inte avslöjas här. Men det smygs sakta på oss och blir som ovan beskrivits.

Noomi Rapace är lysande i sin roll som den isländska kvinnan som bor ödsligt med sin man på den isländska slätten. Till dem kommer mannens broder som blivit utkastad i den isländska vildmarken. Ett triangeldrama utspelar sig som gör brodern villrådig.

Sakta makar sig handlingen framåt men där finns något som gör att man blir fångad av berättelsen och sitter kvar till det bittra slutet. De isländska skådespelarna är imponerande att se på. Även Noomi tar isländska, men hon lär ha bott på Island.

Regi Valdimar Jóhannsson. Medv Noomi Rapace, Hilmir Snaer Gudnason, Björn Hlynur. 

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s