Jag är Zlatan/Film


MMM

Det är en självförhärligande och en riktig buse som Zlatan här tonar fram. Om han inte blivit fotbollsspelare så fanns det nog risk att han blivit förbrytare.

Det som gör filmen intressant är valet av skådespelare. De är perfekta, från då Zlatan var liten och fram till idag. Vad som däremot är lite välpolerat är miljön från Rosengård. Här kunde man varit betydligt tuffare och visat fram den invandrardominerande brottsligheten.

Vad vi får se är Zlatans cykelstölder och nattliga bus med hans polare. Hans mamma framvisas som att vara inblandad i en häleriaffär med klockor. Även hon spelas trovärdigt. Liksom pappan, som mest är intresserad av att se till att det finns öl i kylskåpet. Scenen där Zlatan som liten – då han bor hos sin pappa – häller ut pappans öl i vasken är mycket talande. Det fanns ofta för dåligt med mat hemma, till det blivande fotbollsproffset.

Redan från början då Zlatan är barn är han mer än lovligt kaxig. Får han inte som han vill blir det raseriutbrott. Skolan är inte så viktig eller att komma i tid för sin fotbollsträning. Zlatan tycker han är så duktig att han kan komma när han vill.
Det går så långt att hela MFF-laget skriver en protestlista om att Zlatan inte ska vara kvar. De tycker inte han förstår vad lagspel går ut på.

Tack vare sin talang får Zlatan chans på chans. Han är farligt nära att försvinna från fotbollsvärlden då de flesta lag och tränare inte gillar hans nonchalanta och dryga stil.

Se filmen för de duktiga amatörskådespelarna och för att få bakgrunden till om hur Zlatan blev den han är idag.

Regi Jens Sjögren. Medv Dominic Andersson Bajraktati, Granit Rushiti, Cedomir Glisovic, Merima Dizdarevic m fl.

En tanke på “Jag är Zlatan/Film

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s