Islam/Bok


Eli Göndör är väl bevandrad inom Islam som religionsvetare. Han förklarar här på ett initierat vis vad Islam är och hur Koranen kan tolkas.

Det är intressant hur Eli i denna lilla bok lyckats förmedla så mycket fakta så att man får en övergripande bild om Islams ursprung och hur den utövas.

Ett avsnitt som är extra aktuellt är detta om Kvinnor och huvuddukar.

Eli skriver att det inte står någonstans i Koranen att kvinnan ska ha en slöja på sig, det står att kvinnan ska skyla sig för att inte väcka uppmärksamhet. Nog så fel, men ännu värre är att imamerna har tolkat det så tokigt, att de tvingar kvinnan att dölja sitt hår och resten av kroppen. Det hade varit intressant att höra vad männen tyckt om de tvingats gå klädda så när de bor i Väst. Här ser vi dem promenera med sin kvinna iförd en svart heltäckande klädsel mitt i sommaren, medan männen går klädda i shorts och T-shirt. Oerhört kvinnoförtryck och ett bakåtsträvande som inte hör hemma i Väst!

Hela Koranen är ett virrvarr av diverse tolkningar och därför kan inte ens muslimer hålla sams. Dess olika begrepp belyser Eli Göndör på ett tydligt och lättförklarligt vis. Läs Islam för att förstå den komplicerade religionen, som även är en politisk våldsideologi.

En tanke på “Islam/Bok

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s