Den tyske vännen/Bok av Jan Sigurd


Det är en härlig skrattfest och Jan Sigurds situationskomik utvecklar sig till rena farsen. Det är så träffsäkert om de typer och företeelser som Jan berättar om. Även mitt namn har Sigurd gjort till en inte så snäll figur i Himmelska pågar.

Men det är mest om tysken Walter som Jans alter ego?, Simon och hans kompis Olof bilar till då Olof ska köpa en ny gitarr i Tyskland.

Walter har en gitarr som Elvis spelat på och det får Olof att gå i taket av lycka. Som den journalist han är ser han här ett framtida scoop. 
Walter lärde känna Elvis i Tyskland då han gjorde sin värnplikt på -60-talet. Där blev de vänner och började umgås. 
Simon och Olof får möjligheten att bli guidade av Walter i Skåne till de platser som Elvis och Walter besökte. Det blir många härliga upplevelser för dem båda. Samt för oss bokläsare.

Att läsa om Elvis och Walters hejdlösa anekdoter då de åkte omkring i Skåneland är obetalbart! Som när de besöker ett fik där kvinnan som serverar tycker att Elvis Presley inte ska vara så stöddig för att han ser ut som Elvis. 

Jan Sigurd har en särdeles begåvning för att få fram satir i nästan varje mening. Jag kommer på mig själv att skratta mest hela tiden. Det är dessutom så välskrivet!  
Sigurds språkbehandling får mig att ivrigt vilja vända till nästa blad.   

En mycket läsvärd, om än äldre bok, som plockats fram i dessa Coronatider. Njut och fröjdas utav Jan Sigurds uppsluppna och så underhållande berättarstil. 

den-tyske-vannen_150

Konstruktiv kritik med ditt foto och för- och efternamn prioriteras.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s